Η αξία του ελαιολάδου στην Υγεία μας

Τι διαφορά έχει το βιολογικό ελαιόλαδο από τα άλλα ελαιόλαδα


Βιολογικό ελαιόλαδο είναι το λάδι που παράγεται απο ελιές βιολογικής καλλιέργειας. Αυτό σημαίνει ότι δε χρησιμοποιούνται χημικά λιπάσματα, φυτοφάρμακα, και διάφορα άλλα χημικά σκευάσματα που συμβάλλουν στην υπέρμετρη ανάπτυξη των ελαιοδέντρων και των καρπών τους.

Η οικολογική διαχείρηση ενός ελαιώνα περιλαμβάνει υγιές έδαφος, (με λίπανση οργανικής ουσίας) καλό αερισμό των ελαιοδέντρων,(συνετό και επιμελές κλάδεμα) παγίδες προσέλκυσης εντόμων που προσβάλλουν τους καρπούς, (δάκος) πολύ λίγα ποτίσματα ή καθόλου, (τα αυξημένα επίπεδα υγρασίας έλκουν μεγάλο αριθμό εντόμων - εχθρών της ελιάς) και γενικά μέθοδοι φιλικοί προς τον ελαιώνα και το περιβάλλον.

Κατά συνέπεια η ελαιόποίηση του καρπού στο λιοτρίβι γίνεται σε ξεχωριστή επεξεργασία απο τον συμβατικό ελαιόκαρπο, όπως και η αποθήκευσή του και η συσκευασία του .Ολα τα πιο πάνω στάδια ελέγχονται οπο τους οργανισμούς πιστοποίησης βιολογικών προιόντων. 

Έτσι το βιολογικό ελαιόλαδο δεν περιέχει κατάλοιπα φυτοφαρμάκων, χημικών λιπασμάτων, ( επικίνδυνων ουσιών που παραμένουν στον ανθρώπινο οργανισμό) είναι πιο εύγευστο και έχει όλα τα ωφέλιμα συστατικά για την υγεία μας.


 

Ποιά είναι η θρεπτική αξία του ελαιολάδου

Το ελαιόλαδο κατατάσσεται στην κατηγορία των λιπαρών, τα οποία είναι απολύτως απαραίτητα συστατικά στην καθημερινή διατροφή, γιατί προμηθεύουν τον οργανισμό μας με τα απαραίτητα λιπαρά οξέα και λιποδιαλυτές βιταμίνες, που δεν μπορεί να κατασκευάσει απο μόνος του.
 Τα λιπαρά χρησιμεύουν, μεταξύ των άλλων, για την παραγωγή ενέργειας, τη δημιουργία αποθεμάτων τροφής στα κύτταρα, την παραγωγή βασικών ορμονών, για την κατασκευή των δομικών συστατικών των κυττάρων, την προστασία του δέρματος και των νευρικών κυττάρων και την απορρόφηση άλλων απαραίτητων συστατικών. 
 Η σύσταση του ελαιολάδου διαφέρει σημαντικά απο τη σύσταση των υπολοίπων λιπαρών τροφών, γιατί το ελαιόλαδο έχει πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, κυρίως ελαϊκό οξύ, που θεωρούνται τα πλέον ευεργετικά για την υγεία μας.
 Εκτός απο τα πολύτιμα λιπαρά οξέα, το ελαιόλαδο περιέχει και ορισμένα άλλα συστατικά με πολλές ευεργετικές ιδιότητες, όπως οι πολυφαινόλες, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία. Όλα αυτά τα μικροστοιχεία ονομάζονται αντιοξειδωτικά. 
 Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τις κυτταρικές μεμβράνες, το DNA και άλλα μακρομόρια απο βλάβες που οφείλονται στην οξείδωση.
 Έτσι μειώνουν την αθηρογόνο δράση ( πρόκληση αθηροσκλήρωσης ) της LDL - χοληστερόλης ("κακή" χοληστερίνη ), εμποδίζοντας την οξείδωσή της.
 Επιβραδύνουν τη γήρανση των κυττάρων, προστατεύοντας τα λιπαρά οξέα των κυτταρικών μεμβρανών απο οξειδωτικές επεξεργασίες.
 Δεσμεύουν τις ελεύθερες τοξικές ρίζες που υπάρχουν ή δημιουργούνται στον οργανισμό μας και οι οποίες θεωρούνται αρχικοί βλαπτικοί παράγοντες διαφόρων σοβαρών παθήσεων, όπως η καρκινογένεση και η στεφανιαία νόσος. 
 Επίσης ο βαθμός αφομοίωσης του ελαιολάδου απο τον ανθρώπινο οργανισμό μπορεί να φτάσει το 98%, βαθμός σχεδόν ιδανικός εάν σκεφτούμε ότι μόνο το λίπος του μητρικού γάλακτος μπορεί να αφομοιωθεί σε μεγαλύτερο ποσοστό.
Το ελαιόλαδο λοιπόν, εκτός απο τη μοναδική του γεύση, αποτελεί και τον πιο αποτελεσματικό σύμμαχο της υγείας μας, θωρακίζοντάς τη απο πολλές ασθένειες, δρώντας θεραπευτικά σε άλλες περιπτώσεις και χαρίζοντας ζωτικότητα, νεανικότητα και μακροζωϊα.


 

Τι είναι τα αιθέρια έλαια

Από την αρχαιότητα έως σήμερα, η " ψυχη " των φυτών, τα αιθέρια έλαια, αξιοποιουνται για τη βελτίωση της ομορφιάς, της υγείας και της διάθεσής μας.

Τα αιθέρια έλαια είναι τα φυσικά αποστάγματα αρωματικών φυτών και βοτάνων. Θεωρούνται η ψυχή των φυτών και σε αυτά οφείλονται το χαρακτηριστικό άρωμα και η γεύση τους. Η εκχύλισή τους γίνεται απο διάφορα μέρη του φυτού, όπως τα άνθη, τα φύλλα, τους καρπούς, τον κορμό ή τη ρίζα.

Η ιδιότητά τους να διεισδύουν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας καθώς και η πτητική τους ιδιότητα, δηλαδή να εξατμίζονται γρήγορα και να φτάνουν μέσω της όσφρησης στα κέντρα του εγκεφάλου, τα καθιστούν εξαιρετικά χρησιμα και ωφέλιμα.

Σε μια εποχή που η βελτίωση της ποιότητας ζωής, η ισορροπία ανάμεσα στο σώμα και το πνεύμα, η διαχείρηση του στρες, η βελτίωση της ψυχικής διάθεσης και φυσικά η διατήρηση της υγείας και της ομορφιάς της επιδερμίδας και των μαλλιών μας απασχολούν όσο ποτέ άλλοτε, η επίτευξή τους με φυσικό τρόπο, όπως αυτός αποδίδεται στααιθέρια έλαια, είναι σαφώς το ζητούμενο.


 

Με ποιό τρόπο το ξύδι γίνεται φυσική μαλακτική για τα μαλλιά μας

Μετά το λούσιμο των μαλλιών μας και συγκεκριμένα με σαπούνι, κυρίως στα γυναικεία μαλλιά που είναι συνήθως πιο πολλά σε όγκο και μήκος, συμβαίνει να φαίνονται σκληρά, να μπερδεύονται και να μη χτενίζονται εύκολα.
 Αυτό γιατί τα αγνά και φυσικά προϊόντα περιποίησης και καθαριότητας όπως είναι το αγνό παραδοσιακό σαπούνι ελαιολάδου δεν περιέχει πρόσθετα στοιχεία μαλακτικής ουσίας ή άλλων χημικών ουσιών ώστε να βοηθούν στο χτένισμα και το στάϊλινγκ των μαλλιών. 
 Υπάρχει όμως εδώ και πολλά χρόνια μία 
" συνταγή της γιαγιάς " η οποία αναφέρει πως μετά το λούσιμο βάζουμε σε μιά λεκάνη 1 εως 1,5 λίτρο νερό περίπου και 3 εως 4 κουταλιές της σούπας ξύδι.Κατόπιν το αδειάζουμε στα λουσμένα μαλλιά απο πίσω προς τα εμπρός χωρίς να ξεπλύνουμε.
 Τα μαλλιά μας έχουν γίνει ευκολοχτένιστα, είναι λαμπερά και έχουν αποκτήσει όγκο.
 Η μυρωδιά του ξυδιού θα φύγει πολύ γρήγορα ενώ αυτό θα δουλεύει συνεχώς και ως αποθητικό για τις ψείρες.
 Ιδανικό για τα παιδιά και γενικά για όσες και όσους θέλουν να περιποιούνται τα μαλλιά τους με αγνά και φυσικά υλικά που έρχονται απο πολλά χρόνια πριν χωρίς να χάνουν την αξία τους ποτέ.
 Οι ιδιότητες του ξυδιού και μάλιστα του αγνού ξυδιού είναι πάρα πολλές και μπορούν να εφαρμοστούν τόσο για την περιποίηση και την καθαριότητα όσο και για την υγεία του ανθρώπου γενικότερα.
 

Επικοινωνήστε μαζί μας Antonoliva club shop

Ενότητες των προϊόντων μας.

Παντρέψαμε την ποιότητα της γεύσης με την υγεία και την ομορφιά. Από το 1963 γράφουμε την ιστορία μας υπεύθυνα και δημιουργούμε εναλλακτικά καινοτόμα προϊόντα για τις ανάγκες της καθημερινότητας, καλύπτοντας όλες τις ηλικίες για άντρες και γυναίκες.

Το αληθινό βιολογικό ελαιόλαδο.

Το ελαιόλαδο μας είναι υψηλής ποιότητας καθώς εξάγεται με παραδοσιακό τρόπο προσεκτικά και με ειδική προεργασία. Εξασφαλίζουμε την πραγματική γεύση και το υψηλό επίπεδο της ποιότητας για τη σωστή ισορροπία της υγείας σας.

Στηρίζουμε την ομορφιά.

Εξειδικευμένα προϊόντα υψηλής ποιότητας καλύπτουν όλες τις ανάγκες για το πρόσωπο και το σώμα, αξιοποιούμε το βιολογικό ελαιόλαδο και παρακευάζουμε για εσάς προϊόντα ομορφιάς, θεραπευτικά καλλυντικά και ελιξίρια.

Ο κόσμος μας είναι οι ελιές μας.

Όλα βασίζονται στο χρυσό μας, που είναι οι πραγματικές βιολογικές ελιές μας. Οι ποικιλίες που διαθέτουμε είναι οι ντόπιες, οι Καλαμών από τη περιοχή του Μεσολογγίου και οι Τσακιστές. Σας τις προσφέρουμε ολόκληρες ή σε ροδέλες.

Γκουρμέ αρωματικά βιολογικά ελαιόλαδα.

Για παθιασμένους της γεύσης. Διαθέτουμε μεγάλη γκάμα αρωματικών ελαιολάδων που μετατρέπουν τη γεύση σε ένα αληθινό ταξίδι πραγματικής νοστιμιάς στο πιάτο σας.

Γκουρμέ πατέ εξειδικευμένης γεύσης.

Ο καθρέφτης της γεύσης είναι τα βιολογικά πατέ μας. Συνοδεύοντας με ένα ωραίο γεύμα σίγουρα θα καταπλήξετε τους καλεσμένους σας.

Γκουρμέ λιαστές ντομάτες.

Η ντομάτα είναι η καθημερινή διατροφική μας συνήθεια. Διαθέτουμε λοιπόν για την καθημερινότητα σας ένα προϊόν ανωτέρας γεύσης που μπορείτε να το γεύεστε με τα διάφορα φαγητά και τις σαλάτες σας, μετατρέποντας τη γεύση σε απόλαυση.

Ελαιόλαδο κλασσικής ποιότητας.

Η απαλή γεύση του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου μας θα σας ενθουσιάσει.

Χειροποίητα σαπούνια ελαιολάδου

Τα σαπούνια μας παρασκευάζονται από 100% εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο χωρίς χρωστικές και χημικές ουσίες, μόνο με πιστοποιημένα αρωματικά αιθέρια έλαια. Είναι αγνά, χαρίζουν πλούσια ενυδάτωση στο δέρμα και διατηρούν τη νεότητα.

Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΑΣ

Επικοινωνήστε μαζί μας Antonoliva club shop Εταιρικός ιστός φωτογραφιών μας Οι ανακοινώσεις μας Επιστροφή στην κεντρική σελίδα

Open Chat
1
_
Hello! Thanks for visiting my site. Please press Start button to Contact with Antonoliva :)

Start